Moet ik het wiellager of de hele naaf vervangen?

Last van een slecht wiellager of een huilend wiel? Wil je weten of je alleen een ingeperst wiellager of de hele naafmontage moet vervangen, bekijk dan deze tips van onze deskundige monteur Len.

Alleen het ingeperste wiellager of de hele naafconstructie vervangen?

Het verschil tussen vastgeschroefde en ingeperste wiellagers

Er zijn twee soorten wiellagers: inpersen en vastschroeven.

Aanboutbare wiellagers

Aangeschroefd wiellager
Aangeschroefd wiellager

Een geschroefd wiellager is gemakkelijker te vervangen dan een inperslager. Ze moeten het wiel, de remmen en de asmoer verwijderen en vervolgens het wiellager van de fusee losmaken. Het wiel en de naaf worden als één geheel geleverd en hoeven niet te worden gedemonteerd.

Inpers wiellagers

Inpers wiellager en naaf
Inpers wiellager en naaf

Bij een ingeperst wiellager moet het originele lager uit de fusee worden gedrukt en het nieuwe met speciaal gereedschap erin worden gedrukt. Het kan ook de kans op beschadiging van andere onderdelen vergroten, zoals het onderste kogelgewricht wanneer het moet worden gescheiden van de knokkel, trekstang of ABS-module.

Waarom u het ingeperste wiellager moet vervangen door een nieuwe naaf

Nadat u uw diagnose heeft gesteld wiellager en weet dat het defect is, vraagt ​​u zich misschien af ​​of u het ingeperste wiellager of de gehele wiellager- en naafconstructie moet vervangen. Daarom raden we aan om deze onderdelen samen te vervangen:

Je gaat een gloednieuwe wielnaaf installeren

Als u de onderdelen samen vervangt, betekent dit ook dat u een gloednieuwe wielnaaf. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de oude hub beschadigd, verbogen of vervormd raakt. Zelfs als je visueel geen kromtrekking kunt zien, als de naaf kromtrekt, zal dit leiden tot een wiebelend wiel of rempulsatie.

U hoeft het oude lager niet van de hub te verwijderen

Bij het verwijderen van de wiellager van de hub, als er een race aan de hub vastzit, heb je speciaal gereedschap en meer tijd en moeite nodig. Als u ervoor kiest om de versleten naaf te vervangen door een nieuwe, hoeft u geen tijd te besteden aan het verwijderen van het oude lager uit de naaf.

Winkel kwaliteit auto-onderdelen

Los problemen zoals een huilend wiellager zelf op met hoogwaardige auto-onderdelen op 1aauto.com.  Leer tips zoals of je het wiellager of de hele naaf moet vervangen en meer!

Installeer uw eigen onderdelen met onze instructievideo’s

Leer uw eigen onderdelen te installeren door de stapsgewijze instructies van onze deskundige monteurs te volgen in onze instructievideo’s.

Meer tips

Overzicht

Artikel naam

Moet ik het wiellager of de hele naaf vervangen? – 1A Auto

Beschrijving

Ontdek of je een ingeperst wiellager of de hele naaf moet vervangen met deze tips van de deskundige monteurs van 1A Auto

Auteur

1A Autoteam

Naam uitgever

1A Auto

Uitgeverslogo

Uitdeukset
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart